Nog tot en met 23 mei wordt voor de dertiende keer de Week van de Opvoedinggeorganiseerd. Het thema dit jaar is ‘Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten’.
De campagnefilm ‘Wat als een gewone tafel iets bijzonders wordt’ brengt deze boodschap in beeld: de tafel als plek waar gezinnen elkaar ontmoeten, waar emoties gedeeld worden, waar iedereen zichzelf mag zijn.

Full service agency DSD Imaging deed een experiment: men vroeg gezinnen wat ze elkaar niet durfden te vertellen. Deze antwoorden plaatste het bureau op een servies en bood hen een maaltijd aan. Op die manier ontdekten ze de ‘geheimen’ van hun gezinsleden en vonden aan tafel de gelegenheid om daarover te praten en zo dichter tot elkaar te komen. De tafel en de maaltijd staan symbool voor de vele kleine momenten die dagelijks een kans vormen om ‘op te voeden’.

Gisteren werd de film online gelanceerd (Facebook, Twitter en Instagram) en gedeeld door alle partners binnen het werkveld, ambassadeurs en al wie de Week van de Opvoeding een warm hart toedraagt. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en gezin Jo Vandeurzen keek op dinsdag 16 mei om 11u in het Huis van het Kind Beersel naar de campagnefilm en beleefde mee hoe de Week van de Opvoeding vorm krijgt in het werkveld.