As The Birds Fly

 • CLIENT

  : Mirek Coutigny
 • DATUM

  : mei 2018
 • CATEGORIE

  : video
 • TAG

  : music video
 • WEBSITE

  : mirekcoutigny.com

Details

As The Birds Fly is het eerste nummer uit Revisions #1, de debuut EP van componist Mirek Coutigny.


Coutigny brengt akoestische en elektronische instrumenten op een unieke manier samen. Het resultaat is een pulserende minimalistische stroom die nooit stopt. Vanuit de combinatie van energetisch pianospel, nostalgische synthesizers en subtiele strijkers creëert hij een cinematografische klank, die verhalen vertelt zonder beelden.

In Revisions #1 horen we stukken die oorspronkelijk voor anderen werden geschreven maar nu herwerkt zijn naar zijn eigen muzikale identiteit.

As The Birds Fly is de eerste in een reeks van muziekvideo's. Omgekeerd als in het klassieke filmproces, moesten de beelden hier de muziek ondersteunen.
Mirek vertrok voor deze compositie vanuit oude landkaarten, waarbij vooral het grafische aspect hem inspireerde (lijnenspel, vlakken, etc.).
De video moest een vormelijke oefening worden; hiervoor werd een link gelegd tussen de kaarten, het pianospel en verschillende reële locaties. Aangedreven door de piano maakt de luisteraar-kijker een reis, van de ene plaats naar de andere... zoals de vogels vliegen.

Mirek Coutigny schreef eerder de muziek van de kortfilms Bottom-Up en I Can Change.