Sociale Cohesie

 • CLIENT

  : EXPOO - Kind&Gezin
 • DATUM

  : december 2016
 • CATEGORIE

  : video
 • TAG

  : videoproductie, documentaire
 • WEBSITE

  : vimeo.com/expoo - expoo.be

Details


"DSD Imaging slaagt er telkens in om de EXPOO thema's te vertalen in meeslepende beelden en uitgekiende muziek. Na een succesvolle samenwerking voor het congres van 2016 rond sociale cohesie werd ook de campagnefilm van de Week van de Opvoeding een hit tot ver buiten het werkveld van gezinsondersteuning. De combinatie van goed luisteren wat EXPOO wil vertellen en het talent om dat in verhalen om te zetten, werkt! Bedankt Joachim en Pieter!"
- EXPOO -
EXPOO is het Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning van de Vlaamse overheid en heeft twee grote opdrachten:
 • het verzamelen, verrijken en verspreiden van kennis en knowhow inzake opvoeden, opvoedingsondersteuning en de leefomgeving van kinderen en jongeren
 • en het praktisch ondersteunen van het brede werkveld met methoden, technieken en instrumenten.
Zoals elk jaar organiseert EXPOO een congres; dit jaar was het thema Sociale Cohesie. Hiervoor wilde de klant 6 geslaagde projecten uit het werkveld voorstellen. Elk project zou één van de deelthema’s van het congres belichten.
Om de voorstelling aantrekkelijk te maken kozen ze er deze keer voor om géén droge toespraak te geven, maar wel om de verhalen in beeld en geluid te laten spreken.

IMAGING ontwikkelde 6 korte aantrekkelijke video’s (+/- 5 min.) die de organisaties en hun specifieke werking / initiatieven krachtig naar voor brengen.De video’s bestaan uit korte interviews, verweven met een beeldverhaal. IMAGING verzorgde de productie van start tot finish: concept, prospectie, scenario, regie, camera, geluid, montage, muziek, colorgrading, titels, grafiek en animatie.

De video’s werden op het congres gebruikt om de theoretische deelthema’s in te leiden.

Naast de praktijkvideo’s maakte IMAGING ook een compilatievideo over het algemene thema Sociale Cohesie, waarmee het congres geopend werd. Hierin kwamen de verschillende trekkers aan het woord en deelden ze hun inzicht over het centrale onderwerp. De quotes werden verweven met beelden uit alle projecten tot een strakke montage die ontroerde en overtuigde. De video werd op de sociale media inmiddels meer dan 2500 keer bekeken en massaal gedeeld. Op die manier leeft de geest van het congres ook na het momentum voort.Voor wie na het congres dieper op een bepaald deelthema wilde ingaan, maakt IMAGING 6 XL-video’s, met de integrale interviews van iedere trekker.