Groep Sint-Franciscus - Website

 • CLIENT

  : Groep Sint-Franciscus
 • DATUM

  : september 2015
 • CATEGORIE

  : online, tekst
 • TAG

  : website, tekst
 • WEBSITE

  : groepsf.be

Details

De Groep Sint-Franciscus bestaat uit 5 woonzorgcentra gelegen in de Vlaamse Ardennen.

Al reeds verschillende jaren werken Sint-Franciscus, De Zilverlinde, OLV Ter Veldbloemen, Sint-Jozef en Sint-Anna samen om een dam te werpen tegen commerciële invloeden en overnames. Hun samenwerkingsverband waarborgt de financiële stabiliteit die al hun bewoners een kwalitatieve toekomst verzekert.

De tijd was voor hen aangebroken om nu ook online sterk als groep naar voor te komen. IMAGING verzorgde deze omschakeling van start tot finish.
De vijf campussen zijn gebundeld onder de koepelsite 'Groep Sint-Franciscus', daaronder heeft iedere campus een persoonlijke website.

Belangrijk in deze opdracht was een gevoel van eenheid creëren zonder dat daarbij de individuele identiteit van iedere campus verloren ging.
De websites zijn door de gebruikers eenvoudig aan te passen waardoor men gemakkelijk nieuwsberichten, foto's en vacatures kan delen.

Bij een woonzorgcentrum dienen zich dagelijks nieuwe mensen aan, daarom is het voor hen belangrijk om op een vlotte manier hun inschrijvingen te verwerken. IMAGING creëerde hiervoor een online inschrijvingsformulier dat eenvoudig en overzichtelijk alle nodige gegevens doorspeelt naar de administratie.

Een website is pas compleet wanneer ook de sociale media hieraan gekoppeld worden. IMAGING zette voor elke campus een Facebookpagina op, waardoor interactiviteit tussen de bewoners en de wereld buiten het WZC levendig blijft.

Bij aflevering kregen de medewerkers van het WZC een korte, eenvoudige "opleiding" die hen op weg hielp om de website zelf te beheren.
Zowel website als Facebook worden nu zelf vlot door de gebruikers beheerd, maar IMAGING blijft ook na aflevering paraat staan voor ondersteuning en advies.

IMAGING verzorgde bij deze opdracht strategie, structuur, webdesign, web development, alle teksten inclusief taglines en titels, foto's én de sociale media.