Proportioneel Universalisme

 • CLIENT

  : EXPOO - Kind&Gezin
 • DATUM

  : december 2017
 • CATEGORIE

  : video
 • TAG

  : videoproductie
 • WEBSITE

  : vimeo.com/expoo - expoo.be

Details

"DSD Imaging slaagt er telkens in om de EXPOO thema's te vertalen in meeslepende beelden en uitgekiende muziek. Na een succesvolle samenwerking voor het congres van 2016 rond sociale cohesie werd ook de campagnefilm van de Week van de Opvoeding een hit tot ver buiten het werkveld van gezinsondersteuning. De combinatie van goed luisteren wat EXPOO wil vertellen en het talent om dat in verhalen om te zetten, werkt! Bedankt Joachim en Pieter!"
- EXPOO -
EXPOO, expertisecentrum opvoedingsondersteuning, sprak IMAGING - net als vorig jaar - aan om video’s te maken voor hun jaarlijkse congres.
De feesteditie (10 jaar!) belichtte het thema ‘Proportioneel Universalisme’ en had als slogan: ‘Elk Gezin Telt’.

‘Proportioneel Universalisme’ is een werkingsprincipe bij interventies die erop gericht zijn om sociale ongelijkheid in gezondheidszorg aan te pakken.
Over dit thema reflecteerden 3 toonaangevende stemmen: professor Michel Vandenbroeck, professor Sara Willems en Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen.

Dit eerder theoretische thema had nood aan een aantrekkelijke vorm en concrete voorbeelden uit de praktijk om de visie te verhelderen.
In essentie was het onze opdracht om interviews te capteren, maar de echte uitdaging was om deze secce materie boeiend te brengen.


Het zit in onze identiteit om een beeldverhaal te vertellen; hiervoor maakten we opnames in verschillende praktijken die de invalshoek van de spreker van een tastbaar voorbeeld konden voorzien.
Daarnaast hanteerden we voor de video’s een uitgekiende vormgeving die we in alle video’s doortrokken. Iedere spreker kreeg een intro; we werkten met dynamische grafische elementen en hanteerden een zelfde muziektune, wat samen voor eenheid en herkenbaarheid zorgde. We voegden ook het element van 'de rode stoel' toe. Rood is de kleur van EXPOO en tevens de kleur van de appels aan de boom, die verwerkt zaten in het campagnebeeld - het campagnebeeld dat we overigens via animatie tot leven wekten.
De stoel stond symbool voor de uitnodiging tot reflectie; dit element werd door de klant ook op het congres zelf doorgetrokken.
In de montage wisselden we de visie van de hoofdspreker af met getuigenissen van iemand uit het werkveld, begeleid met beelden uit de praktijk.

In totaal leverden we 9 videos af: 3 video’s met de hoofdsprekers, 5 interviews voor de lezing van Bruno Vanobbergen en 1 teaser.
In de teaser monteerden we korte quotes van alle sprekers, die samen een synthese vormden over het thema PU.


Deze opdracht was na de video’s over Sociale Cohesie en de campagnevideo voor de Week van de Opvoeding de derde succesvolle samenwerking met EXPOO.