Week Van De Opvoeding

 • CLIENT

  : EXPOO - Kind & Gezin
 • DATUM

  : mei 2017
 • TAG

  : campagnevideo, productie
 • WEBSITE

  : vimeo.com/expoo - expoo.be

Details

Update - 31/05/2018
Award Time! Onze video voor de Week van de Opvoeding valt in de prijzen op het Belgian Corporate Video Festival! Een fijne bekroning voor een fantastische samenwerking met onze klant EXPOO en onze partner Heren Loebas. Dank ook aan cast en crew.

De video kreeg spontaan applaus en de jury had woorden van lof: “Origineel concept, mooie pakkende beelden, passende muziek en een intelligent script. De film illustreert dat je zonder woorden toch een heel straffe boodschap kan vertellen!”.


"DSD Imaging slaagt er telkens in om de EXPOO thema's te vertalen in meeslepende beelden en uitgekiende muziek. Na een succesvolle samenwerking voor het congres van 2016 rond sociale cohesie werd ook de campagnefilm van de Week van de Opvoeding een hit tot ver buiten het werkveld van gezinsondersteuning. De combinatie van goed luisteren wat EXPOO wil vertellen en het talent om dat in verhalen om te zetten, werkt! Bedankt Joachim en Pieter!"
- EXPOO -
Van 16 tot en met 23 mei werd voor de dertiende keer de Week van de Opvoeding georganiseerd.
Het thema was ‘Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten’.
De campagnefilm 'Wat als een gewone tafel iets bijzonders wordt' brengt deze boodschap in beeld. De tafel als plek waar gezinnen elkaar ontmoeten, waar emoties gedeeld worden, waar iedereen zichzelf mag zijn.

Wij deden een experiment;
We vroegen gezinnen wat ze elkaar niet durfden te vertellen. Deze antwoorden plaatsten we op een servies en boden hen een maaltijd aan. Op die manier ontdekten ze de ‘geheimen’ van hun gezinsleden en vonden aan tafel de gelegenheid om daarover te praten en zo dichter tot elkaar te komen. De tafel en de maaltijd staan symbool voor de vele kleine momenten die dagelijks een kans vormen om ‘op te voeden’.

In het bijzijn van minister Jo Vandeurzen werd de video feestelijk gelanceerd en ondertussen massaal bekeken, gedeeld en opgepikt door verschillende nieuwssites.
Het is al de tweede geslaagde samenwerking tussen EXPOO en Imaging; eerder verzorgende wij de video's voor het congres over Sociale Cohesie.

Credits

Productie en regieDe Saeger - Dejonghe | IMAGING
Concept en Art DirectionHeren Loebas | Stijn D'Hondt & Peter Van de Sijpe
1e AssistentYana Wijnen
DOPDries Vanderaerden
Camera-assistentJordan Vanschel
Chef ElectroJelle Bollen
ElectroDanilo Andrés Gavilanes-Salcedo
Chef GeluidKarel Verstreken
Make-UpJohanna Cool
Set DresserEmma Deblaere
OpnameleidingSarah Dejonghe
MontageYves Bertrand
ColorgradingXavier Dockx